امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی تعمیرگاه ایران ناسیونال

بررسی تعمیرگاه ایران ناسیونال دسته: مکانیک
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 24 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 43

ایران خودرو یا ایران ناسیونال سابق ابتدا در اوایل دهه 40 با ورود كلیه قطعات از خارج مینی بوس كومر را با ظرفیت 12 سرنشین و به تعداد 100 دستگاه تولید كرد كه متاسفانه هم اكنون نمونه ای از آن وجود ندارد

قیمت فایل فقط 20,800 تومان

خرید

مقدمه

ایران خودرو یا ایران ناسیونال سابق ابتدا در اوایل دهه 40 با ورود كلیه قطعات از خارج مینی بوس كومر را با ظرفیت 12 سرنشین و به تعداد 100 دستگاه تولید كرد كه متاسفانه هم اكنون نمونه ای از آن وجود ندارد .

ایران ناسیونال در سال 1345 با عقد قرار دادی با كمپانی كرایسلر انگلستان امتیاز سواری هیلمن هانتر را بدست آورده و در سال 46 تاسیسات خودروسازی پیكان با ظرفیت سالانه 6 هزار دستگاه استقرار یافت در سال 54 بدلیل قدیمی بودن پیكان تصمیم گرفته شد تولید آن متوقف شود كه به علت همزمانی با انقلاب بدون نتیجه ماند.

در واقع پیكان اولین تجربه ایران از تولید خودرو انبوه بود در ابتدا كلیه قطعات این خودرو از تالبوت انگلستان خریداری و فقط در ایران عملیات مونتاژ ، جوشكاری و رنگ آمیزی روی ان صورت می گرفت . از سال 1347 ایران خودرو ساخت بسیاری از قطعات از جمله قالب اتاق ، بدنه و درب ها و صندلی و …. را در ایران آغاز كرده و تا جایی پیش رفت كه هم اكنون 98 در صد آن را در داخل كشور می سازد این خودرو طی سه دهه عمر خود در ایران د رمدلهای كار ، دولوكس ، تاكسی ، جوانان ، وانت و استیشن تولید شده است . از دیگر تولیدات ایران خودرو ناسیونال خودرو سواری هیلمن با موتور اونجر بود كه شباهت زیادی به پیكان داشته و فقط طی سالهای 57-55 تولید شد .

در نهایت پس از جنگ و در سالهای 65 خط تولید پیكان كلاً از تالبوت خریداری و به ایران انتقال یافت و اكنون نیز تولید می شود . اما از سوی دیگر شركت ایران خودرو كه در اواسط 50 درنظر داشت تا خط تولید پژو را وارد كرده و با وقوع انقلاب و جنگ این تصمیم را تا سال 99 به عقب انداخته بود و با پایان جنگ همكاریهای گسترده ای را با پژو آغاز كرد و در سال 69 این خودرو با همكاری پژو و دو محصول پیكان 1800 با موتور پژو 405 و پژو 405 GL كه به عنوان خودرو سال 1987 جایگزین پژو 405 GL شد . ایران خوردو در سال 77 پیكان آردی با تركیب موتور پیكان و اتاق پژو 405GL و در سال 78 پیشرفته ترین خودرو و تولیدیش یعنی پرشیا را به همراه استیشن 405 GLX به بازار به عرضه كرد و همچنین در سال 70 تعدادی محدود پژو 205 به طور آزامیشی تولید كرد . و در ادامه فعالیتهای خود خودروی ملی سمند را در اواسط سال 80 در عید سعید غدیر خم به وسیله رئیس جمهور خط تولید آن افتتاح شد و در اوایل 81 سری جدید آن به بازار عرضه شد .


تعمیرگاه ایران ناسیونال

این تعمیرگاه در خیابان امیر كبیر اصفهان واقع شده است كه این مركز از سال 1357 تا كنون بر پا بوده و این تعمیرگاه مجهز به دستگاههای هیدولیك و پنوماتیك و دستگاههای مكانیكی می باشد .

و این مركز مجهز به كارگاهای صافكاری ، برقكاری ، نقاشی اتومبیلهای مختلف می باشد. و این دوره كارآموزی كه بنده در خدمت ایشان بوده ام باعث افزایش معلومات من شده و امیدوارم كه كلیه دانشجویان محترم این واحد درسی كه به صورت عملی بوده را جدی گرفته و برای دوران كاری خود توشه خوبی از این دوره داشته باشند.

در آخر باید خاطر نشان كنم كه شركت ایران خودرو برای استادكاران و تكنسینهای خود كلاسهای آموزشی هم برقرار می كند و درهر نوبت نمایندگیها استادكاران و تكنسینهای خود را برای گذراندن این دوره های می فرستد و به تجربه و تخصص آنها می افزایند و با امتحانی كه در اخر هر دوره از انها می یگرند مدرك درجه 1و 2و یا سه به انها می دهند حال اگر مدرك درجه 1و 2 بگیرند هزینه آن كلاسها بر عهده نمایندگی است كه باید بپردازدو اگر مدرك درجه 3 بگیرند باید خود استادكارن و یا تكنسینها بپردازند .

نوع محصولات تولیدی و خدماتی : در نمایندگی ایران خودروی كلاچای تعمیر محصولات ایران خودرو از قبیل پیكان انواع پژوها RD,405, 206 ، پرشیا و پارس و خودروهای سمند انجام می شود و ثبت نام برای انواع  محصولات ایران خودرو انجام می شود و از خدمات دیگری كه این مركز ارائه می دهد فروش لوازم یدكی و یك نمایشگاه اتومبیل كه همان محصولات ایران خودرو است . بنا به گفته مدیر عامل شركت سیاستهای شركت به سیاستهای شركت ایران خودرو است . و اگر در آینده بخوهد شركت را توسعه دهند  قسمت فنی آن را بیشتر توسعه خواهند داد و با اضافه كردن وسایل و تجهیزات افزایش نیروی كار خواهند بود.

ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته عملی كار آموز : درواحد فنی نمایندگی بیشتر كارهایی تعمیراتی  انجام می شد بیشترمطالبی كه در دانشگاه به طور تئوری خوانده بودم و كمی هم به طور عملی كار كرده بودم در انجا بیشتر به طور عملی كار كردم و باز و بسته كردن قطعات و آشنایی بیشتر با انها پیدا كردم و از نظر عملی مهارت بیشتری پیدا كردم . بنده در این نمایندگی بیشتر وقت خود را در قسمت فنی گذرانده ام و در كنار استادكاران مختلف به افزایش تجربه خود كوشش كردم و چیزهایی هم بلد نبوده ام از  استاد كاران سئوال كردم و نكات كلیدی كار انها را در حد توان و وقت یاد گرفته ام و بعد از یكی دو هفته با آشنایی كامل با ان محیط زیر دست اندركاران كار كرده و خودم به تنهایی اقدام به باز و بسته كردن وسائل كرده ام در این نمایندگی بنده با وسایل كه در دانشگاه موجود نبود است آشنا شدم (دستگاه تنظیم موتور به طور كامپیوتری و تنظیم سوخت و دستگاه تنظیم فرمان )و با مراحل  تعمیر ماشین و نكات ایمنی و اخلاقی آنجا آشنا شده ام و تجربه داشتن رفتار و برخورد مناسب با مشتریان را یاد گرفته ام .

دستگاه تنظیم موتور و سوخت به طور اتوماتیك

دستگاه تنظیم موتور دارای یك عدد كامپیوتر و تعداد سیستمهای جانبی و چراغ دلكو است . این دستگاه دارای 6 عدد سیم كه دو تای آنها به كویل وصل می شود و دو تای از انها به باطری و یكی به وایر سیلندر اول ودیگری به واشر برجك دلكو وصل  میشود .

نمابر منحنی كه دارای منحنی های اولیه و ثانویه است كه منحنی اولیه در بالا و منحنی ثانویه در پائین تشكیل می شود در ابتدا منحنی بالائی ، ابتدا منحنی بالا و بعد كم كم پائین می آید با استفاده از این منحنی ها قدرت تولیدی در سیلندر را می توانیم ببینیم چگونه است و می توانیم با استفاده از این منحنیها به بعضی از عیوب موتور كه باعث بد كار كردن ان می شود پی برد .

در قسمت تست خودرو كه اندازه داول و دور موتورآوانس و ولتاژ دلكو و كویل و باطری و مقاومت آن نشان می دهد ، داول برای پیكان 50 درجه باید باشد و دور باشد و دور موتور در 1000RFM و آوانس بین 11 تا 12 درجه باید باشد و برای پژو چون دلكوی آن ترانزیستوری است داول مشخصی ندارد و دور موتور آن باید 800 RFM و آوانس آن 10 درجه است.

در قسمت بالانس قدرت با استفاده از این سیستم می توان به میزان كارآئی هر سیلندربا سیلندر بعدی پی برد (مقایسه كمپرس سیلندرها ) در این دستگاه این ارقام با استفاده از عدد نشان داده می شود كه اگر یك سیلندر مشكل داشته باشد عدد نشان داده شده آن سیلندر عدد كمتر از سیلندرهای دیگر است و این عیب ممكن است از میزان نبودن مصرف سوخت و خرابی سوپاپ و شمع ها باشد .

قسمت نمایش و گزارش گیری :  در این قسمت تستها و گزارشهای انجام شده مشخص شده و معلومات برای پرینت گرفتن از گزارش كار اماده است .

تجهیزات جانبی این دستگاه چراغ دلكو آن است كه با استفاده از آن می توان آوانس استاتیكی را تنظیم كرد كه ان به وسیله روشن كردن لامپ این دستگاه روی پولی سر میل لنگ است كه باشد 15 درجه را نشان دهد .

دستگاه سوخت سنج (چهار گاز )

این دستگاه شامل نمایشگر های دور موتور ، در صد CO,CO2,O2. II2, NOX و درجه حرارت روغن است این دستگاه دارای دو سیم است كه یكی داخل كارتر روغن قرار می گیرد . برای نشان دادن درجه حرارت و دیگر در اگزوز ماشین قرار می گیرد برای جمع آوری سوختها و نشان دادن در صد هر یك از گازها .

در صد گازهای ذكر شده برای پیكان كاربراتوری به این شرح است : CO= 3%, CO2 = 10/5% ، ,HC=450 RPM,O2=0/66 و درجه حرارت روغن هم باید حدوداً 70 درجه باشد و Nox هم باید 95/0 % می باشد و مقدار co در موتورهای انژكتوری كمتر از كاربراتوری است .


سنسورهای مورد استفاده در Air bag

سنسورها یكی از مهمترین ، دقیقترین و حساس ترین قسمت های سیستم AB می باشند . سنسورهای AB عمدتاً الكترونیكی و برخی الكترومكانیكی هستند . مزیت مهم سنسورهای الكترومكانیكی عدم حساسیت انها به صدای ناشی از تجهیزات برقی خودرو می باشد .

خودروسازان مختلف هر یك برای استفاده از سنسورهای AB روش خاصی دارند . در AB هایی كه شركت تویوتا از آن استفاده می كند سنسورها به سه دسته تقسیم   می شوند كه عبارتند از :

A)           سنسورهای ججلویی

B)            سنسورهای كف

C)            سنسورهای ایمنی

از نظر موقعیت مكانی سنسورهای A همانطور كه از نامشان پیداست در قسمت جلوی خودرو و به تعداد مختلف از یك تا سه عدد قرار می گیرند كه اصطلاحاً به این منطقه منطقه تصادف می گویند . به همین ترتیب سنسورهای C,B در كف نصب می شوند .

سنسورهای جلویی A معمولاً از نوع الكترومكانیكی بوده و در دو نوع غلتشی و چرخشی به كار می روند . نوع غلتشی مركب از یك جرم استوانه ای و یك فنر تخت است كه دور آن پیچیده شده است . در طراحی این نوع سنسور وزن و شكل استوانه ، سختی فنر تخت و مسافتی كه استوانه باید طی نماید بسیار دقیق و حساس می باشند . این نوع سنسورها برای AB در زمانی كمتر از 30 میلی ثانیه عمل می نمایند .

سنسورهای كف (B) از نوع الكترومكانیكی یا الكتریكی هستند . از انجا كه این نوع سنسورها در منطقه تصادف نیستند و روی شاسی یا كف خودرو نصب می گردند از تنوع بیشتری برخور دارند . در نوع الكتریكی كه بیشترین كاربرد را دارد اساس كار كرنش یك تیر یكسر گیردار است كه توسط یك پل الكتریكی به سیگنال الكتریكی تبدیل می شود ، عناصر این پل مقاومت هایی از جنس بلورهای پیزوالكتریك ، فلزی و یا غیره می باشند .

شتاب منفی حاصل از تصادف موجب خمش تیر یكسر گیردار شده و میزان كرنش ایجاد شده كه به سیگنال الكتریكی تبدیل می گردد توسط مقاومت های مذكور سنجیده می شود . سنسورهای الكتریكی مذكور اصطلاحاً G- sensor نامیده می شوند.

سنسورهای ایمنی (C)

سنسورهای (C) مانند سنسورهای كف در منطقه تصادف قرار نمی گیرند و در واقع روی كف (شاسی ) و در كنار سنسورهای نوع B یا G- sensor نصب می گردند . توجه به منطق مورد استفاده برای سه نوع سنسور Air bag كه به آنها اشاره شد منطق AC (A V B) می باشد . یعنی هر گاه یكی از سنسور A یا B (یكی از آنها كافی است) به همراه سنسور C تحریك گردند آنگاه Air bag فعال خواهد شد و فعال شدن سنسور ایمنی c برای عملكرد Air bag ضروری است . لذا عمدتاً این نوع سنسورها از نوع الكترومكانیكی می باشند تا صدای الكتریكی ناشی از اجزای برقی خودرو بر عملكرد آن تاثیر نگذارد .

اساس كار سنسورهای ایمنی مانند سنسورهای جلویی A می باشد و معمولاً در دو نوع Downsized, Dualpole ساخته می شوند .

این نوع سنسورها وظیفه دارند كه مانع از فعال شدن AB در سرعت های پایین و یا در اثر noise مزاحم شوند . یادآوری می شود كه اگر سنسورهای A یا B به طور نا بهنگام عمل نمایند ، تنها سنسور C می باشد كه مانع از عمل نمودن AB می شود . این در حالیست كه شتاب منفی ناشی از ماكزیمم قدرت ترمز تا یك دهم شتاب لازم برای عمل كردن سنسورهاست لذا احتمال آنكه AB به واسطه ترمز عمل نماید وجود ندارد . نكته ظریف دیگری كه ذكر آن لازم می باشد علت وجود سنسورهای ایمنی به عنوان عاملی جهت عمل كردن Air bag در سرعت های بالاست . از انجا كه در تصادفات سرعت ، بدنه این خودرو اندكی زودتر از كف یا شاسی تغییر شكل داده و در واقع شتاب منفی می گیرند لذا بین عملكرد سنسورهای ایمنی و سنسور جلو تاخیر زمانی چند میلی ثانیه حاصل می شوند و این مانع از آن می شود كه Air Bag مطابق منطق AC (A V B) فعال می گردد .

شتاب منفی بین بدنه و شاسی یا كف وجودندارد یا بسیار ناچیز است . لذا سنسور ایمنی و جلو همزمان عمل نموده و كیسه هوایی و كمر بند به طور خودكار فعال می شوند .


عملگر (Actuator ) مورداستفاده در Air bag

یكی از قسمت های مهم و گران قیمت در كیسه های هوایی Actuator یا عملگر   میباشد. عملگر ها در واقع آخرین قسمت فعال شونده در سیستم AB هستند كه با منبسط كردن AB كیسه مقابل سر نشین خودرو مانع از جراحات جدی وارده به سرنشین می گردند .

صرف نظر از آنكه سنسور Air bag مكانیكی یا الكتریكی باشد لازم است كه فرمان ارسالی به قسمت عملگر باعث صدور فرمان آتش به چاشنی و انفجار مواد شیمیایی موجود در آن گردد . حاصل این انفجار ، ایجاد گازهای بی خطری است كه كیسه هوایی را با فشار و سرعت منبسط می نماید .

مواد شیمیایی استفاده شده در عملگر جامد و سمی می باشند كه در یك محفظه بسیار محكم نگهداری می شوند تا احتمال هیچگونه خطری برای سرنشینان و امداد گران وجود نداشته باشد . این ماده شیمایی اصطلاحاً سدیم ازته نامیده می شود و در اثر انفجار به گاز بی خطر N2 كه 80 در صد گاز موجود در هواست  و نیز دی  اكسید كربن تبدیل می شود كه مقدار كمی غبار هیدروكسید سدیم نیز تولید می شود كه در بعضی موارد در افراد خارش پوست و حساسیت ایجاد می كند . به غیر از اینها مقداری پودر تالكوم نیز جهت لغزنده كردن سطوح داخلی قسمت باد شونده (به منظور عدم چسبندگی سطوح داخلی به یكدیگر ) داخل كیسه هوایی Air Bag وجود دارد كه از نظر طبقه بندی جزو مواد سمی محسوب نمی شود .

تحلیل گر و سیستم كنترلی مورد استفاده در Air bag

این قسمت از سیتم Air bag وظیفه  تشخیص ضربه های ناشی از تصادف ، فرمان جهت فعال شدن سیستم ، كنترل كاركرد اجزا، عیب یابی سیستم Air bag و نیز نمایش آن توسط كدهایی روی صفحه نمایش مقابل راننده را به عهده دارد . راننده خودرو باید در هر لحظه از عملكرد صحیح سیستم Air bag خودرو مطمئن باشد لذا سیستم تحلیل گر ایجاد هر نوع عیب جزیی را به وسیله كد و آژیر مشخصی برای راننده مشخص می كند تادر اسرع وقت برای تعمیر آن اقدامات لازم صورت گیرد .

ECU یا واحد كنترل مركب از یك سنسور كف ، سنسور ایمنی ، واحد تولید قدرت پشتیبان و یك سیستم تشخیص خطاست .

واحد تولید قدرت پشتیبان به منظور بالابردن ایمنی است لذا اگر باطری به هنگام تصادف آسیب ببیند ، برق لازم جهت Air bag از این سیستم تامین می گردد .

همانطور كه ملاحظه می شود سنسورهای جلو به طور موازی با سنسور كف نصب شده ولی با سنسور ایمنی سری هستند كه نتیجه آن منطق AC (A V B) خواهد بود .

انواع سیستمهای جرقه زنی پلاتینی و ترانزیستوری

1-           سیستم جرقه زنی پلاتین دار

یك سیستم جرقه زنی پلاتین دار شامل یك منبع ولتاژ (باتری ) یك كویل برای افزایش ولتاژ ، یك دلكو برای توزیع جریان ولتاژ بالا ، پلاتین برای قطع و وصل میدان مغناطیسی كویل ، یك خازن برای جلوگیری از ایجاد جرقه در دهانه پلاتین تعدادی شمع است . طرز كار این سیستم بسیار ساده است . جریان باتری از طریق سوئیچ به پیچ اولیه كویل رفته و در انجا یك میدان مغناطیسی ایجاد می كند . با باز شدن دهانه پلاتین جریان سیم پیچ اولیه و در نتیجه میدان مغناطیسی تضعیف شده سیم پیچ ثانویه كویل راقطع كرده و به علت آن كه تعداد دور سیم پیچ ثانویه بسیار بیشتر ازسیم پیچ اولیه است یك جریان ولتاژ بالا در ان ایجاد می شود . این جریان توسط چكش برق دلكو به شمع مورد نظر فرستاده شده و باعث ایجاد جرقه در دهانه شمع می شود .

در این سیستم كنترل زمانی جرقه زنی توسط مكانیزمهای آوانس وزنه ای و آوانس خلایی انجام می گیرد . این دو مكانیزم زمان احتراق را به ترتیب نسبت به دور موتور و میزان بار وارد به آن كنترل می كنند . در سیستم جرقه زنی پلاتین دار زاویه دوال در شرایط مختلف كار كرد موتور ثابت است با این وجود مقدار آن را می توان با تنظیم دهانه پلاتین تغییر داد .

2-           سیستم های جرقه زنی ترانزیستوری

در سیستم های جرقه زنی پلاتین دار مشكل بزرگ علاوه بر مشكلات مربوط به تنظیم  ساییدگی و استهلاك پلاتین ،محدود بودن جریان اولیه كویل است . به طوری كه در این سیستمها نمی توان جریان اولیه كویل متناسب با توان دوم جریان مدار اولیه است مدار ثانویه و در نتیجه انرژی جرقه در دورهای بالای موتور (یعنی در وضعیتی كه زمان شارژ سیم پی اولیه بسیار محدود است ) را افزایش داد . با به كار گیری سیستمهای جرقه زنی ترانزیستوری می توان مشكل فوق را بر طرف كرد . در این سیتمها ترانزیستور وظیفه كنترل و قطع و وصل كردن مدار اولیه را به عهده دارد ، در نتیجه می توان جریان مدار اولیه را تا حدود 9 آمپر افزایش داد . سیستمهای جرقه زنی ترانزیستوری به طور كلی به 

قیمت فایل فقط 20,800 تومان

خرید

برچسب ها : تعمیرگاه ایران ناسیونال , دستگاه تنظیم موتور و سوخت به طور اتوماتیكدستگاه سوخت سنج (چهار گاز )

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر